Hlavní obsah

Hrozila bombou v Kyjově, půjde na 18 měsíců za mříže

Právo, Novinky, Petr Kozelka
Brno

Teprve dvacetiletá Natálie Koncová z Hodonínska půjde už podruhé během krátké doby do vězení. Není nebezpečnou násilnicí, neokrádá bezbranné ani nepodvádí důvěřivce. Občas má jen nutkavou touhu telefonovat nebo posílat sms. Jenže ve svých zprávách či hovorech hrozí bombami.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Natálie Koncová čeká na verdikt u brněnského soudu.

Článek

Odvolací Krajský soud v Brně dívce ve čtvrtek potvrdil trest za šíření poplašné zprávy jako speciální recidivistce ve výši 18 měsíci vězení. Koncová v říjnu loňského roku odeslala na policejní linku pro neslyšící z mobilu sms, že v Kyjově na poště je bomba.

Žádná třaskavina naštěstí nikde nebyla, Hodonínští policisté šli ale po pachateli „najisto“. Dívka se totiž jen před pár dny vrátila z vězení, kde si odpykávala trest za takřka totožnou výhružku.

 „Nic jsem neudělala, k přiznání mě donutili policisté,“ hájila se u soudu dívka, zatímco její advokát apeloval na soudce, aby nechali prozkoumat duševní stav jeho mandantky.

„Nejsme v 16.století, abychom psychicky nemocné zavírali do vězení, to jí nenapraví,“ tvrdil advokát.

Koncová ale již byla jednou psychiatry zkoumána a ti u ní nenalezli žádnou chorobu. „Sama obžalovaná na přímou otázku soudu uvedla, že se její zdravotní či psychický stav nijak nezhoršil.

Jen co vyšla z vězení, znovu spáchala totožný trestný čin. Nepodmíněný trest je proto jediná varianta,“ prohlásil soudce Karel Hortík v odůvodnění verdiktu.

Reklama

Výběr článků

Načítám