Hlavní obsah

Policie zatkla na Jižní spojce další část skupiny lupičů z Lokte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie ve středu večer v Praze na Jižní spojce zadržela další část skupiny, který údajně mimo jiné vyloupila směnárnu na náměstí v Lokti na Sokolovsku. Hlídka zablokovala služebním vozem jízdní pruh komunikace, zastavila terénní vůz BMW a zatkla dva Slováky. Podle pražské policejní mluvčí Evy Miklíkové se zřejmě jedná o větší organizovanou skupinu cizinců, která má na svědomí i další trestnou činnost.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O několik hodin později se ve středu podařilo zásahové jednotce za mnohem dramatičtějších okolností na rychlostní silnici R6 u Kladna chytit 4 členy gangu.

Policie nejprve zatarasila komunikaci autobusem, z něhož vyhnala cestující. Poté autobus vyměnili za tahač. 

Podle mluvčího karlovarské policie Pavla Valenty cizinci přepadli směnárnu v Lokti zhruba hodinu po poledni. Odcizili peníze a ve voze Renault Megane vyrazili směrem na Prahu. Na Kladensku ale již na ně čekali policisté.

"Na Jižní spojce byli později zadrženi další členové skupiny, kterou vyšetřujeme kvůli loupeži finanční hotovosti v Lokti," řekl Valenta. Policisté zatkli ženu a muže z terénního auta kolem 17:30 poblíž Jižní spojky. "Vozu BMW zablokovali policisté cestu zhruba 200 metrů před sjezdem do ulice 5. května," upřesnila Miklíková.

Podezřelí byli podle Miklíkové převezeni na policejní služebnu do Sokolova. Valenta řekl, že policie zatím nebude sdělovat další podrobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám