Hlavní obsah

Mladíci v Ostravě rozbíjeli tramvaje bezpečnostním kladivem

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Ostrava

Policejní komisař ve čtvrtek zahájil trestní stíhání dvou mladistvých ve věku 15 a 16 let pro provinění poškozování cizí věci a výtržnictví. Za použití kladívka pro nouzové opouštění tramvaje rozbili během jízdy výplně oken i dveří.

Článek

Mladík ve věku 15 let podle policejního komisaře měl na začátku dubna kolem šesté hodiny večerní během jízdy v Ostravě-Dubině poškodit výplně oken a dveří v tramvaji číslo 1.

Ještě téhož dne na stejné trase vybil skla v tramvaji linky číslo 17. Ve třetím případě mladíkovi pomáhal další, 16letý mladistvý. Ten je rovněž obviněn kvůli poškozování cizí věci a výtržnictví. 

V současnosti oba výtržníci zůstávají ve vazbě, jelikož jsou podezřelí ze spáchání dalších pěti činů. Zároveň čelí obvinění, podle kterého se měli dopustit loupeže a krádeže zavazadla. V nestřeženou chvíli se pokusili oběti vytrhnout její věci. Pokud se osoba bránila, nezdráhali se využít fyzickou sílu. 

Komisařka Gabriela Holčáková rovněž uvedla, že mladší z pachatelů soustavně porušuje nařízenou ústavní výchovu a v celostátním pátrání figuruje opakovaně. 

Mladíci celkově napáchali škodu pohybující se řádově v několika desítkách tisíc korun. V případě usvědčení jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Ostravská městská hromadná doprava nezažila útok podobného ražení poprvé. Již na začátku letošního roku policisté vyšetřovali podezření, podle kterého měl 32letý muž rozbít úderem ruky skleněnou výplň. Orientační dechová zkouška u něj následně prokázala 2, 7 promile alkoholu v krvi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám