Hlavní obsah

Netrpělivý lupič vyhrožoval výbušninou, peníze si však neodnesl

Novinky, Policie ČR, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté stále pátrají po neznámém nemaskovaném muži, který v pátek minulý týden po pracovnici pobočky České spořitelny v Olomouci na Třídě Svobody vyžadoval 200 tisíc korun a vyhrožoval použitím výbušniny. Žena pachateli sdělila, že musí provést peněžní transakci, která může trvat i několik minut. Muži však došla trpělivost a ze spořitelny utekl bez peněz.

Článek

Po neznámém muži kriminalisté zatím marně pátrají. Díky kamerovým záběrům však mají k dispozici popis podezřelého.

Pachatel ve věku okolo 35 až 40 let měl na sobě během přepadení modré rifle a šedobéžové batikované triko s nezjištěným nápisem. Na hlavě měl vojenskou čepici a na ní sluneční brýle. 

Muž přistoupil k peněžní přepážce a pokladní podstrčil lístek, na němž bylo uvedeno, že mu zbývá jen několik dnů života a nemá tudíž co ztratit.  Proto požaduje 200 tisíc korun. Vyhrožoval odpálením výbušniny, kterou měl mít údajně připoutanou k těle, pokud mu pracovnice nevyhoví. 

Lupič nechtěl čekat

Pokladní pachateli sdělila, že celá transakce bude trvat i několik minut. Během zadávání operace do počítače však  zloději došla trpělivost. Ze spořitelny proto odešel s prázdnou. 

Policisté současně prověřují souvislost s loupeží, k níž došlo 9. června letošního roku. Popis podezřelých osob se v obou případech až nápadně podobá. Muži shodně vyhrožovali výbušninou a pracovnici spořitelny své požadavky předkládali na menším kousku papíru. 

Pokud jste muže na fotografiích poznali či jste se pohybovali v blízkosti pobočky v době, kdy došlo k přepadní, kontaktuje nejbližší policejní služebnu nebo volejte linku 158. 

Reklama

Výběr článků

Načítám