Hlavní obsah

Opilci ve Zlíně ukradli model stegosaura, urazili mu hlavu i ocas

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zlínští policisté mají na svém kontě naprosto neobvyklý úlovek. Našli stegosaura a k tomu ještě tři pachatele, kteří ho ukradli.

Článek

„Pryskyřicový model druhohorního stegosaura pachatelé odcizili u chodníku před zlínským podnikem, u kterého maketa sloužila jako reklamní poutač. Skupinka mladíků nejdříve popuzovala své dva bojové psy, aby na maketu zvířete štěkali a útočili na ni. Nakonec se jim zalíbila tak, že ji jednoduše celou odnesli,“ uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Svědkové ale trojici pachatelů zaregistrovali a popsali.

„Chytit tyto zloděje nebylo tak těžké už jen díky jejich kořisti. Se stegosaurem dlouhým asi 150 cm pochodovali po cyklostezce od Příluku necelý kilometr. Bojové psy si vzali na starost strážníci městské policie. Hlídky Policie ČR se postaraly o trojici zlodějů, kteří nadýchali 1,06, 1,86 a 2,7 promile alkoholu. Muži ve věku pětadvacet, jednadvacet a čtyřiadvacet let skončili v policejní cele,“ řekla Bartíková. Policisté je obvinili z trestného činu krádeže.

Stegosaurus, kterému opilci neopatrným zacházením urazili hlavu i ocas, se vrátil majiteli. Hodnota modelu je asi šedesát tisíc korun. Pachatelům, kteří by měli do dvou týdnů stanout před soudem, hrozí až tři roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám