Hlavní obsah

Chlapec, kterého omylem přejela vlastní matka, zemřel

Právo, Novinky, Petra Konečná, Jiří Bednář
Hradec Králové
Aktualizováno

Devítiletý chlapec, kterého v úterý v podvečer v Hradci Králové omylem přejela osobním automobilem jeho třiatřicetiletá matka, zemřel v pražské Fakultní nemocnici Motol. Roční dcera řidičky utrpěla lehká zranění. Matka vyjížděla z parkovacího místa a zřejmě si spletla zpátečku s jedničkou.

Článek

"Chlapec, který k nám byl převezen v noci z traumatologického oddělení Fakultní nemocnice v Hradci Králové, zemřel v noci na následky vážného zranění," řekla ve středu mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová, aniž doplnila podrobnosti.

Tragédie se stala v úterý večer Na Kotli v Hradci Králové. „Příčinou bylo zřejmě to, že třiatřicetiletá cizinka omylem zařadila jedničku místo zpátečky. Následně přejela s autem přes obrubník a srazila své děti, které byly před autem,“ informovala mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Automobil značky Hyundai pokračoval ještě několik metrů v jízdě a zastavil až na trávníku u stromu. Chlapec zůstal zaklíněný pod vozidlem a vyprostili jej přivolaní hasiči, kteří pomocí vzduchových vaků automobil nadzvedli.

Zhruba roční holčička v kočárku utrpěla lehčí zranění a zůstává v péči lékařů. 

Vyšetřování příčin nehody je podle Pešavové komplikované. Žena není české národnosti. Policie s ní proto musí komunikovat prostřednictvím tlumočníka. „Je stále v šoku, takže zatím ani není jisté, zda je držitelkou řidičského průkazu,“ uvedla mluvčí. Podle zjištění policie žena před jízdou nepožila alkohol.

Vyšetřovatel případ šetří jako podezření z nedbalostního trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Matce hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám