Hlavní obsah

Vloupání do chaty blízko Prahy skončilo automobilovou honičkou s policií

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu dopoledne se mladý pár pokusil vykrást chatku v zahrádkářské oblasti v Cholupicích u Prahy. Loupež se zvrhla v automobilovou honičkou s policií, která skončila havárií auta, v němž se zloději snažili uniknout. Provoz na cestě, po níž dvojice prchala, byl po hodině obnoven.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Vloupání se zvrhlo v dramatickou automobilovou honičku.

Článek

Muž se ženou se nejprve pokusili vykrást chatku v ulici Hornocholupická v Cholupicích u Prahy, uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková.

Poté, co policie dvojici vyrušila, snažil se pár uniknout ve vozidle Alfa Romeo se švýcarskou poznávací značkou. Vůz, jak se posléze ukázalo, byl kradený. 

Zloději ujízděli směrem na Libuš po polní cestě u Nové Luky. Svůj úprk však nezvládli. Během jízdy vozem zajeli do příkopu a převrátili jej na střechu. Po incidentu utrpěli drobná zranění, která nevyžadovala náročnou lékařskou péči. 

Podle Míkové byl muž zadržen v 9:19 a žena v 9:28. Jakému obvinění bude dvojice čelit, zatím není zřejmé. Policie taktéž neví, zda muž a žena v chatce něco ukradli. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám