Hlavní obsah

Policisté dopadli smolařského lupiče, který přepadl dvě pošty

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Velkou smůlu měl 43letý lupič, který minulý týden přepadl na Frýdecko-Místecku dvě pošty. Ani v jednom případě se mu nepodařilo získat peníze a hned na druhý den po druhém pokusu o loupež byl zatčen. K dopadení přispěl i záznam z kamery, umístěné v jedné z pošt.

Foto: René Chvalina, Právo

Po druhém pokusu o loupež policisté muže dopadli.

Článek

O případu ve středu informoval mluvčí policie Ivan Žurovec. Muž, maskovaný černými brýlemi a s taškou v ruce, nejprve vtrhnul na poštu ve Staříči, kde na poštovní úřednici vykřikl, aby mu dala peníze. V ruce přitom držel pistoli. 

"Žena se ho velice lekla a s křikem utekla. Na to pachatel reagoval také útěkem, aniž by získal peníze. Při jeho vstupu na poštu i na útěku ho zachytila kamera,“ uvedl Žurovec.

Videozáznam je sice nekvalitní, přesto ale policistům dostačoval k získání základního popisu pachatele.

Ani první neúspěch lupiče neodradil od dalšího činu

Hned na druhý den stejný muž vnikl do jiné pošty, tentokrát v Českém Těšíně. I zde namířil na poštovní úředníci legálně drženou pistoli. "Napadená žena si však myslela, že jde jen o maketu zbraně a spustila alarm. Na to pachatel reagoval okamžitým útěkem, opět bez peněz. Následující den již kriminalisté zjistili, o koho jde. Podezřelého muže zadrželi v Ostravě v jeho zaměstnání,“ dodal Žurovec.

Třiačtyřicetiletý muž se během výslechu k loupežím doznal. Při domovní prohlídce u něj policisté zajistili legálně drženou pistoli ráže 7,65 milimetrů. Přestože se mu nepodařilo uloupit peníze, hrozí mu nyní až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám