Hlavní obsah

O svátečním pondělí se na silnicích nikdo nezabil

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Narozdíl od uplynulého víkendu, kdy na silnicích zemřelo 10 lidí, sváteční pondělí si nevyžádalo žádného mrtvého. Počet mrtvých je i přesto podle neoficiálních informacích, zveřejněných na policejnímu webu, v porovnání se stejným obdobím v předhozích letech téměř dvojnásobný.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

České silnice o svátečním pondělí zažily 138 dopravních nehod. Žádná z nich však neskončila smrtí. Tato statistika je tak jen jedním zábleskem, světlějším okamžikem v jinak tragických číslech publikovaných na internetových stránkách Policie ČR. 

Uplynulý víkend se na silnicích stalo 339 nehod. V sobotu zemřely tři osoby, v neděli dokonce sedm. Třicet lidí bylo zraněno těžce a 82 lehce. Nejvíce nehod způsobila nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy a řidiči pod vlivem alkoholu.

Smrtí spolujezdce skončila v sobotu odpoledne nehoda na silnici u Opočna na Rychnovsku. Řidič jedoucí od Hradce Králové na Očelice u Opočna nezvládl ve velké rychlosti předjížděcí manévr a skončil mimo silnici. Jeho 19letý spolujezdec na místě zemřel. [celá zpráva]

Tragicky skončila v sobotu cesta z oslavy pro ženu a muže na silnici mezi Králíky a Lichkovem na Orlickoústecku. Po nárazu do betonové zdi na místě oba zemřeli. 

Osmatřicetiletý muž zemřel a další dva lidé byli těžce zraněni při čelním nárazu auta do stromu v Dolní Lutyni na Karvinsku v neděli zhruba hodinu po poledni. [celá zpráva]

Při dvou haváriích zahynulu v noci ze soboty na neděli tři lidé na východě Čech. Nehodu dodávkového vozidla na Prachaticku zaplatil v neděli životem muž, který seděl na sedadle spolujezdce. Dalších pět lidí skončilo s těžkými zraněními v nemocnici.

O víkendu na silnicích vyhasly životy také dvou cyklistů. V neděli se zabili dva třicetiletí motocyklisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám