Hlavní obsah

Ostravský policista zachránil muže z hořícího bytu

– Ostrava
Novinky, jim

Policista zabránil v pátek před pátou hodinou ranní požáru a zřejmě i možné udušení staršího muže, který v opilosti zapomněl na plotně hrnec. Na nebezpečí požáru upozornil policejní oddělení v Ostravě Vítkovicích soused, jehož vyrušil nervózní pes a stoupající dým.

Článek

Velitel policejní hlídky byl vyslán do bytu v domě v Zimmlerově ulici v Ostravě Zábřehu, odkud občan volal o pomoc. Pětadvacetiletý oznamovatel upozornil policistu, že z bytu pod ním vychází kouř a ozývá se neustálý štěkot psa.

Nejprve se pokusil policista dorozumět s obyvatelem bytu, nakonec však musel vykopnout dveře. Z bytu se vyvalil dým a vzápětí z něj vyběhl zjevně vyděšený jezevčík. Jakmile se v zakouřeném bytě zorientoval, našel na plynovém hořáku hrnec, jehož obsah byl v plamenech. Těsně před příjezdem hasičů stačil vypnout plyn a uhasit oheň.  

"Společně s hasiči pak v obývacím pokoji nalezli spícího, zjevně opilého majitele bytu. Policistovi se po několika pokusech muže podařilo vzbudit. Nezodpovědný muž naštěstí nejevil žádné známky poškození zdraví a ani sám nežádal lékařské ošetření. Ihned poté se obyvatelům bytu a zasahujícím složkám za vzniklé potíže omluvil a urychleně začal uklízet,“ uvedl mluvčí obvodního oddělení v Ostravě Vítkovicích Petr Svoboda. 

Podle něj se policistovi podařilo díky "nekompromisnímu zákroku a vlastní chladnokrevnosti“ zabránit hrozícímu nebezpečí a dalším škodám. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám