Hlavní obsah

Patnáctiletou dívku v Třinci zřejmě zasáhl blesk

– Třinec
Novinky, jas

Zraněnou patnáctiletou dívku nalezla na jedné z třineckých ulic náhodná chodkyně. Podle přivolaných záchranářů ji zřejmě zasáhl blesk. Dívka na sobě měla potrhané oblečení, byla neklidná, dezorientovaná a na těle měla drobné popáleniny prvního stupně.

Článek

"Je velmi pravděpodobné, že dívku na ulici zasáhl blesk. Zda se během bouřky schovávala pod stromem nebo kolem jen procházela, není jasné," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Humpl.

O této variantě svědčí i to, že dívka byla nalezena poblíž stromu, který byl čerstvě poškozen a nesl stopy po úderu bleskem. Třincem se navíc v dané době prohnala bouřka.

Dívka, která má drobné popáleniny na rukou a na nohou, si následně vzpomněla, že byla na cestě k příbuzným, další okolnosti události však nedokázala sdělit.

Po ošetření bylo děvče transportováno na dětskou jednotku intenzivní péče v třinecké nemocnici. V době zásahu záchranné služby a předání do zdravotnického zařízení byl její zdravotní stav stabilizovaný a nenalézala se v bezprostředním ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám