Hlavní obsah

Vyděrač na Přeloučsku vyhrožoval explozí bomby při průjezdu vlaku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rovných sto tisíc korun požadoval po telefonu ve středu odpoledne vyděrač na lince 112 s tím, že na jednom z železničních přejezdů na Přeloučsku umístil bombu. Vyděrač upřesnil operátorovi, jak a kde mu mají být peníze předány. Nakonec dodal, že v opačném případě bomba exploduje při průjezdu vlaku.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Informace ihned směřovala na operační středisko Policie České republiky v Pardubicích, navíc s poznatkem, že volající mluvil pomalu a soustředil se na artikulaci,“ uvedl Právu mluvčí pardubické policie Radovan Sáblík.

Vzápětí se rozjela rozsáhlá policejní akce, do které se zapojili přeloučští policisté, kriminalisté i psovodi z Pardubic a Hradce Králové se psy speciálně vycvičenými na výbušniny .

„Celé místo, které vyděrač v telefonátu uvedl kolegové několikrát zkontrolovali,“ upřesnil Sáblík.

Do hodiny a půl po vyděračově oznámení policisté veškerá uvedená místa zkontrolovali a při pátrací akci narazili na silně podnapilého muže. Mimo jiných věcí měl u sebe i mobilní telefon bez SIM karty. Jenže i v případě, že v mobilu SIM karta není, je možné se na tísňové linky dovolat..

„Podezření se stoprocentně vyplnilo a kolegové potvrdili, že se skutečně jednalo o volajícího muže. Odmítal však k věci vypovídat, pouze zasahujícím policistů vyhrožoval,“ dodal Sáblík.

Podezřelý byl pro svou podnapilost do vystřízlivění umístěn na protialkoholní záchytnou stanici v Pardubicích, odkud po propuštění poputuje rovnou k vyšetřovateli. Ten pro něj má připravené obvinění pro podezření ze spáchání trestných činů šíření poplašné zprávy a vydírání, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám