Hlavní obsah

Plačící batole osvobodili z přehřátého auta až policisté

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Plačící osmnáctiměsíční dítě, kterému hrozila smrt z přehřátí organismu, vytáhli v pondělí odpoledne policisté z osobního vozidla Daewoo, které bylo zaparkované u hotelu v centru Olomouce. Rodiče jej nechali na zadním sedadle v dětské sedačce a odešli.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policii na plačící batole upozornila prostřednictvím linky 158 krátce před 15. hodinou náhodná svědkyně. „Uvedla, že si osamoceného dítěte všimla již v době po 14. hodině, když nedaleko na placeném parkovišti parkovala své vozidlo. Když se po nákupech vrátila na parkoviště, zjistila, že dítě ve vozidle stále ještě sedí a usilovně pláče,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté podle ní začali ihned jednat, neboť vzhledem k vysoké teplotě v autě dítěti hrozilo akutní nebezpečí. „Násilím vytlačili boční okénko vozu a dítě vyprostili ze sedačky. Z přehřátého auta pak přenesli chlapečka do služebního vozidla, uklidnili jej, dali mu napít a přivolali záchrannou službu. Na místo dorazila téměř okamžitě lékařka, která chlapce převzala a provedla prvotní prohlídku. Konstatovala přehřátí organismu,“ uvedla mluvčí.

V tu dobu se již na místo dostavili i rodiče dítěte a chlapeček s maminkou byli převezeni do nemocnice k vyšetření. „Policisté vzápětí rodiče vyslechli a zjistili, že šli vybrat peníze z bankomatu. V domnění, že se ihned vrátí, nechali dítě ve věku rok a půl v autě samotné. Při výběru peněz došlo ke komplikaci a proto se zdrželi,“ dodala Dolejšová.

Policisté v souvislosti s tímto případem apelují na rodiče, aby podobné události nepodceňovali a nenechávali své děti v žádné situaci, a to ani na malou chvíli samotné.

Reklama

Výběr článků

Načítám