Hlavní obsah

Zmlácení poslance ODS Vilímce policie šetří jako výtržnictví

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Jako trestný čin výtržnictví policisté vyšetřují napadení poslance za ODS Vladislava Vilímce, kterého podle jeho slov v pondělí v noci v Plzni surově zbil neznámý opilec. Přestože politik nepodal trestní oznámení, policisté se případem začali zabývat.

Foto: ČTK

Poslanec ODS Vladislav Vilímec

Článek

"V úterý večer jsme zahájili úkony trestního řízení. Nejprve musíme vyslechnout poškozeného,“ řekla mluvčí plzeňských policistů Martina Hábrová. Podle ní je vyšetřování teprve na začátku. Pokud se viník zjistí, hrozí mu až dva roky vězení.

Vilímec tvrdí, že ho v Prešovské ulici v centru města kolem půl desáté večer napadl asi padesátiletý muž v podnapilém stavu. "Schytal jsem několik ran, nejhorší byla zhmožděnina nad pravým okem. Nakonec jsme se dohodli, že když mě nechá v klidu jít, nebudu to nikde hlásit,“ popsal incident poslanec. Pro jistotu pak zašel k lékaři, který nezjistil žádné vážnější zranění. 

Za útokem vidí Vilímec politický podtext. "Vůbec toho člověka neznám, on mne ale poznal, věděl, že jsem politik, a proto mne napadl,“ dodal poslanec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám