Hlavní obsah

Bývalý ředitel divadla se prý nevhodně choval k dívkám na zájezdu

Bývalý ředitel Národního divadla moravskoslezského Luděk Golat čelí nařčení bývalých členek dětského operního sboru, že je na zájezdu ve Švýcarsku před deseti lety nevhodně obtěžoval.

Foto: Aleš Honus, Právo

Odvolaný ředitel Národního divadla moravskoslezského Luděk Golat

Článek

Jedna z žen, které tehdy v dětském operním souboru byly, Radiožurnálu řekla, že se s nimi Golat jeden večer na zájezdu sešel na pokoji, nalil jim alkohol a chtěl si s nimi tykat. Při stvrzení tykání je chtěl políbit, uvedla.

"Holky mi přímo řekly, že to byl velmi nadstandardní polibek, a že jim to bylo strašně trapné, nepříjemné a snažily se ho co nejrychleji zbavit. Samozřejmě si s ním potom nikdo netykal," popsala Radiožurnálu zážitek dívek ze zájezdu vedoucí souboru Lenka Živocká.

Podle ní navíc používal nevhodná slova pro označení částí těla a tím často vyvolával rozpačitost.

Golat popřel, že by s dívkami popíjel nebo si s nimi chtěl tykat. "Za tu dobu si nemůžu pamatovat, jestli jsem ve Švýcarsku obcházel pokoje. Určitě jsem ale nikam nechodil s dívkami si tykat a žádný nadstandardní polibek nikdy nebyl," řekl.

Golat šéfoval Národnímu divadlo Moravskoslezskému. Ostravští radní ho v polovině měsíce odvolali. Důvodem byl výsledek personálního auditu v divadle. Vztahy prý byly velmi napjaté. Golatovo chování na pracovišti prý bylo často za hranicí slušnosti a hrubé. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám