Hlavní obsah

Policisté dopadli zločince, kteří postřelili úspěšného podnikatele

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Ozbrojené komando lupičů loni v březnu vniklo do sídla úspěšného manažera z Klatov. Pětapadesátiletého muže oceněného letos prestižní podnikatelskou cenou vytáhla trojice zakuklenců z postele a požadovala po něm přístup k trezoru. Když s nimi odmítl spolupracovat, střelili ho do nohy a z místa utekli. Dva z nich se po více jak roce podařilo západočeským kriminalistům dopadnout.

Článek

„Jedná se o muže, kteří jsou stíháni za další majetkovou trestnou činnost,“ potvrdila v pondělí Právu mluvčí policie Pavla Soukupová s tím, že oba byli obviněni z loupeže. „Jako členům organizované skupiny jim hrozí až 12 let vězení,“ dodala mluvčí. Další podrobnosti k případu nesdělila.

Podle jiného zdroje se jedná o recidivisty, kteří už v minulosti strávili za mřížemi několik let. V současné době jsou ve vazbě pro jiný zločin. Státní zástupce je minulý týden postavil před soud za krádeže trezorů, které otvírali pomocí výbušnin.

Co se loňské noci z 18 na 19. března v klatovském domě vlastně dělo ? Muž v době loupeže spal se svojí ženou v ložnici. V sousedním pokoji nocovala ještě jeho neteř. „Tu měli pachatelé v jednu chvíli ve své moci, ale nakonec jí neublížili, stejně jako manželce majitele domu,“ řekl tehdy policista obeznámený s vyšetřováním.

Podnikatel před lupiči utekl na balkón, kde po něm vystřelili. „S průstřelem lýtkem ho sanitka převezla na chirurgické oddělení klatovské nemocnice,“ potvrdila už dříve mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Po přepadení požádal podnikatel o policejní ochranu, kterou následně dostal. Později si kvůli bezpečí své rodiny najal soukromé bodygardy.

Reklama

Výběr článků

Načítám