Hlavní obsah

V mateřské škole ve Frýdlantu se údajně objevil syfilis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdlant

Jedno z dětí v mateřské škole ve Frýdlantu na Liberecku onemocnělo vážnou infekční chorobou, údajně by to měla být syfilis. Lékaři, vedení školy i radnice však odmítají sdělit, o jakou nemoc jde. Informovala o tom v pondělí televize Nova. O případ se zajímá policie.

Foto: Profimedia.cz

Mikroskopický snímek spirálovité bakterie Treponema pallidum - původce syfilidy.

Článek

Mateřskou školu navštěvuje 90 dětí, všechny nyní musí projít trojnásobným odběrem krve. Pediatrička, ředitelka školy i vedení radnice odmítly sdělit, jakou chorobou dítě trpí.

"Nesmí nám říct, co je to za nemoc ani jestli je to přenosné a jak je to přenosné," sdělila televizi matka jednoho z dětí. Mezi lidmi se hovoří o syfilis nebo HIV. Zatím však není jasné, jak by se dítě syfilidou nakazilo.

Krajská epidemioložka o případu zatím nebyla informována, podle Novy se o případ už zajímá policie.

Syfilis je pohlavně přenosná choroba, která dříve často končila smrtí nemocného. V současnosti se dá poměrně snadno léčit antibiotiky. V roce 2007 v Česku vzrostl počet nových onemocnění syfilis o téměř 64 procent oproti předchozímu roku. Zjištěno bylo 822 nových případů, o 320 více než v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám