Hlavní obsah

Auto přelétlo koleje ve stokilometrové rychlosti

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jestli si někde mohou být dopravní policisté jisti, že při měření rychlosti neodejdou s prázdnou, pak je tím místem železniční přejezd u Kaznějova na Plzeňsku. S dodržováním povolené padesátky si tady nikdo příliš hlavu neláme. Policisté si odtud pokaždé vezou skalpy desítek řidičů. Jiné to nebylo ani při pondělní akci.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policista sleduje jízdu řidičů na železničním přejezdu.

Článek

„Nejčastěji se rychlost hříšníků pohybuje okolo osmdesáti kilometrů za hodinu. Dnešním smutným rekordmanem je řidič osobáku, který koleje přelétl skoro ve stovce,“ řekl Právu na místě jeden policista obsluhující ruční radar. Společně s kolegou jsou oblečeni v civilu a měří padesát metrů od přejezdu v silničním příkopu, částečně maskováni pod větvemi stromů.

„I když řada projíždějících řidičů probliknutím světel na nás upozorní protijedoucí vozidla, stejně se najde ještě dost takových, kteří nohu z plynu nesundají,“ pokračoval policista.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policista sleduje jízdu řidičů na železničním přejezdu.

Výjimkou podle něho nejsou ani řidiči, kteří i přes dvojitou plnou čáru suverénně na přejezdu předjíždí pomalejší vozidla. K rychlém jízdě na přejezdu svádí především jeho poloha. Vlak tady křižuje hlavní silniční tah z Plzně na Most přímo v kopci, kde je přehledná a široká vozovka.

Podle Martiny Kohoutové z Krajského policejního ředitelství probíhají měření rychlosti současně na osmi železničních přejezdech v Plzeňském kraji. „Od začátku roku máme na přejezdech třináct dopravních nehod, z toho drtivou většinu z nich způsobili řidiči rychlou a neopatrnou jízdou,“ dodala Kohoutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám