Hlavní obsah

Na Břeclavsku havaroval autobus, nehoda si vyžádala jeden život

Horní Věstonice
Aktualizováno

Nedělní ráno bylo velmi černé pro české autobusy. V neděli nad ránem totiž havaroval také český autobus na našem území, konkrétně na Břeclavsku. Nehoda si vyžádala život sedmačtyřicetiletého muže a pět lehkých zranění. K nehodě došlo v neděli nad ránem na silničním tahu Mikulov - Brno.

Článek

Při nehodě zahynul řidič osobního vozidla, který z dosud neznámých příčin vjel do protisměru a čelně narazil do autobusu s turisty ze severní Moravy vracející se z dovolené z Chorvatska. Uvedla to policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Nehoda se stala ve tři ráno na rychlostní silnici R52. Řidič autobusu se podle svých slov snažil střetu vyhnout. Vše bylo ale marné. Případem se nyní zabývá kriminální policie. Jednou z možných verzí je, že nehodu zavinil mikrospánek řidiče osobního auta.

Po kolizi muselo být pět turistů ze severní Moravy ošetřeno s oděrky a lehkými pohmožděninami. Zájezd domů odvezl náhradní autobusový spoj.

Kolize až do půl osmé zablokovala R52, která je jednou z nejrušnějších komunikací na jižní Moravě. Policie musela do rána odklánět v kritickém úseku dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám