Hlavní obsah

Imigrant jel z Turecka na návěsu, v Česku už nevydržel a spadl na silnici

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nejen nejen vratné obaly z autodílů, ale i dva cizince přivezl z Turecka v minulých dnech řidič soukromé přepravní společnosti. Imigranti byli tak dobře ukrytí, že na ně nepřišli ani celníci při celní deklaraci, ani sám řidič kamiónu. Cesta ale byla tak náročná, že se jeden z pasažérů rozhodl předčasně vystoupit, při skoku se ale těžce zranil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"V Jičíně jeden z cizinců po třech a půl dnech v úkrytu již nevydržel a za jízdy vyskočil z vrchu návěsu na silnici, kde zůstal ležet. Druhý vyskočil za ním, aby mu pomohl,“ uvedla Iva Kormošová, preventiska Oblastního ředitelství služby cizinecké policie v Hradci Králové.

Řidič kamiónu, jenž o zoufalém skoku svých černých pasažérů nic nevěděl, pokračoval v jízdě. Náhodný svědek události zavolal záchranku a policii. Těžce zraněný cizinec byl odvezen do nemocnice v Jičíně a byl hospitalizován na anesteziologickém oddělení. Druhého odvezli policisté na služebnu cizinecké policie.

"Po prověření totožnosti s ním policisté zahájili řízení o správním vyhoštění, protože muž vstoupil na území republiky neoprávněně, bez cestovního dokladu a příslušného povolení. Ve večerních hodinách toho dne byl převezen do záchytného zařízení pro cizince,“ dodala Kormošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám