Hlavní obsah

Soud řeší případ bývalého policisty, kvůli automatům loupil

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Vášeň pro hrací automaty přivedla plzeňského policistu Martina Pazderníka na scestí. Protože už neměl z čeho splácet dluhy, začal si peníze obstarávat jako lupič. U plzeňského soudu si v pátek vyslechl obžalobu ze dvou loupeží.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policista Martin Pazderník krátce po zatčení.

Článek

Pazderník se u soudu přiznal pouze k loupeži v plzeňské večerce 27. února. "Byl jsem zoufalý. Měl jsem řadu půjček a na splácení už mně nestačil ani můj plat. Nevěděl jsem už kudy kam. Chtěl jsem se dokonce zastřelit. Když jsem procházel kolem toho obchodu, zpanikařil jsem, vběhl dovnitř a sebral peníze,“ vypověděl u soudu 33letý Pazderník, který jako policista vyšetřoval hospodářské trestné činy.

Potvrdil, že loupež provedl se svou služební zbraní. Dále uvedl, že s hazardem začal před třemi lety. Podle soudní znalkyně se jedná o patologického hráče, u kterého je nezbytná odvykací léčba.

"Věřil, že ty prohrané částky může získat zpět dalším hraním. Nebyl už schopen to ovládat svojí vůlí,“ upřesnila znalkyně.

Když si při přepadení maskovaný lupič říkal o peníze, poznala jsem ho po hlase.
svědkyně

Po druhé loupeži v Plzni letos v březnu ho zatkli detektivové z policejní inspekce. Od policie už byl propuštěn. Podle státní zástupkyně Renaty Havelkové loupil Pazderník poprvé v noci z 15 na 16. února v baru v Nýřanech na severním Plzeňsku.

Přepadení provedl v době, kdy měl dokonce v práci pohotovost a na místo přijel služebním vozidlem. Tamní barmanka při výslechu uvedla, že lupič popisem odpovídal jednomu z hostů, který tam hrál automaty a krátce před loupeží odešel.

"Když si při přepadení maskovaný lupič říkal o peníze, poznala jsem ho po hlase,“ uvedl svědkyně. Podle záběrů z bezpečnostní kamery kriminalisté zjistili, že tím podezřelým hostem je jejich kolega. Poznatek předali policejní inspekci, která se na policistu pověsila a dál ho sledovala.

V patách už mu byli detektivové při následující loupeži v obchodě se smíšeným zbožím v ulici Kardinála Berana. Proto ho také hned vzápětí po činu dopadli.

O policistově vášni k hazardu neměla ponětí ani jeho manželka, se kterou vychovává dvě malé děti. Soudce projednávání případu odročil.

Reklama

Výběr článků

Načítám