Hlavní obsah

Policie pátrá po skinovi, který málem ubodal chodce

Novinky, Patrik Biskup
Plzeň

Věk kolem 30 let, výška asi 185 centimetrů, svalnatá postava a oholená hlava. To je popis muže, který podle kriminalistů minulý měsíc málem ubodal k smrti chodce v Plzni. Policie po útočníkovi pátrá.

Článek

Pachatel, o kterém se policisté domnívají, že jde o příznivce hnutí skinheads, napadl nožem 17. května nad ránem na náměstí T. G. Masaryka 29letého muže. Několikrát ho bodl do břicha, krku, hrudníku a pravého stehna. Život těžce zraněnému muži zachránili lékaři v nemocnici rychlou operací.

"Jde o velmi závažný případ hraničící s pokusem vraždy. Proto bychom uvítali od veřejnosti jakékoliv informace, které by nám pomohly násilníka dopadnout,“ řekl vrchní komisař plzeňského policejního ředitelství Miroslav Tyrš.

K napadení podle policisty došlo těsně před třetí hodinou ráno.

"Poškozený muž šel společně se svým kamarádem ulicí Purkyňova směrem ke Klatovské třídě, kde si před sebou povšimli tří mužů v podnapilém stavu, kteří na ulici něco pokřikovali. Když tyto muže poškozený s kamarádem docházel, jeden z nich se otočil proti nim a po slovní narážce na poškozeného rozpoutal slovní rozepři, která vyvrcholila fyzickým napadením poškozeného. Útočník ho srazil na zem, přiklekl na něj a začal ho nožem bodat do těla,“ popsal surový útok Tyrš.

Pak utekl stejně jako jeho dva kumpáni, kteří krvavé řeži přihlíželi. "Pro nás je důležité tetování, které měl pachatel na předloktí pravé ruky. Další stopou je bunda, tu nechal na místě,“ uzavřel policejní inspektor s tím, že kdokoliv by mohl k případu poskytnout sebemenší informaci, může kromě tísňové linky 158 volat telefonní také telefonní číslo 974 325 860.

Reklama

Výběr článků

Načítám