Hlavní obsah

Lupiči na motorce vykradli na křižovatce auto, než padla zelená

Praha

Pražští policisté pátrají po neznámých pachatelích, kteří z motocyklu okradli řidičku, jež v automobilu čekala na křižovatce v Praze 9 na zelenou. Jeden z mužů rozbil zadní okno vozu a ukradl z něj kabelku s 40 000 korunami.

Článek

"Policie již v minulosti řešila řadu kuriózních případů, ve kterých lupiči používali vskutku originální způsoby, jak se zmocnit kořisti," uvedla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková. Nejčastěji pachatelé z jedoucího vozidla vytrhnou chodci kabelku nebo tašku. V tomto případě se ale lupiči pohybovali na motocyklu a vykradli vozidlo přímo před zraky řidičky, sdělila Miklíková.

Čtyřicetiletá žena podle policie projížděla s vozem Volkswagen Passat Proseckou ulicí v Praze 9 a zastavila na křižovatce v odbočovacím pruhu směrem do Tupolevovy ulice. Ve chvíli, kdy čekala na zelenou, přijel k autu motocykl s dvěma muži. Jeden z nich pak rozbil okénko vozu a ze zadního sedadla odcizil koženou kabelku. V tašce měla žena údajně 40 000 korun, rozbité okénko bude stát dalších 10 000 korun, uvedla mluvčí.

Kriminalisté čin posuzují jako loupež a poškozování cizí věci, pachatelé mohou jít až na deset let do věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám