Hlavní obsah

Zvrhlý otec zneužíval dceru ve sklepě, tři roky bude za mřížemi

Právo, Petr Kozelka
Brno

Prý jen vysvětloval dceři biologii. Podle soudu ale o žádné doučování nešlo, chování 42letého muže vůči vlastní dceři naopak klasifikoval jako pohlavní zneužívání a ohrožování výchovy mládeže. Sluchově postiženému muži ve středu odvolací brněnský krajský soud potvrdil tři roky vězení.

Článek

Od dubna 2007 zažívalo tehdy osmileté děvče peklo na zemi. Otec jí po večerech vodil do sklepa jednoho z činžovních domů na Brněnsku a tam ji sexuálně zneužíval. Zvrhlíka usvědčila kromě jiného i nahrávka z videokamery, kterou do sklepa nainstalovali policisté.

„Osahával dceru na prsou, stehnech a vysvlékal ji do naha. Nejméně v jednom případě před ní masturboval až do vyvrcholení a sperma ji pak rozetřel do vlasů,“ uvedli soudci ve verdiktu, s nímž se nechtěl muž smířit. Na podivné otcovo chování upozornili sousedé, kterým se zdálo podezřelé, že muž si večer do sklepa vodí dcerku, která pak odchází celá uplakaná.

Je třeba, aby podstoupil léčbu a v krajním případě i terapeutickou kastraci.
znalci

„Trest je moc přísný a plní jen represivní funkci. Manželka mého klienta jej dlouhodobě odmítala, přenášela na něj péči o dceru. On netušil, že dělá něco protizákonného a je ochoten se léčit. Navíc se doznal,“ vypočítávala polehčující okolnosti, jež by měly vést ke snížení trestu, mužova advokátka.

Odvolací soud v čele se Zdeňkem Lukovským byl ale neoblomný, soudci navíc dodali, že muž byl potrestán velmi nízkým trestem, hrozilo mu totiž až 10 let vězení.

Znalci upozornili, že následky si dítě ponese zřejmě celý život, projevil se u něj i syndrom týraného dítěte. Otec je dle odborného zkoumání pedofil. „Je třeba, aby podstoupil léčbu a v krajním případě i terapeutickou kastraci. Pobyt obžalovaného na svobodě je totiž jinak nebezpečný,“ prohlásili znalci.

Státní zástupce u prvoinstančního soudu také prohlásil, že je velmi nepravděpodobné, že by o choutkách svého muže nevěděla matka děvčátka. „Mohla dokonce nabídnout obžalovanému dceru jako náhradní sexuální objekt, aby měla klid. Ale to jsou jen spekulace,“ prohlásil žalobce.

Reklama

Výběr článků

Načítám