Hlavní obsah

Zmatený řidič v Havířově srazil dva lidi, od nehody utíkal

Právo, Novinky, hon, alt
Havířov
Aktualizováno

Muž, zřejmě pod vlivem alkoholu, srazil v Havířově dva lidi, chodce a cyklistu. Ačkoliv oba vážně zranil, sedl si do restaurace. Ve chvíli, kdy ho lidé upozorňovali na to, co provedl, začal je i sebe ohrožovat nožem. Z místa poté utekl.

Foto: Aleš Honus, Právo

Řidiči, který z místa utekl, patřila bílá lada.

Článek

Jeden ze zraněných, dvaasedmdesátiletý muž, je zraněn těžce. "Měl poranění nohy, obličeje a hlavy s poruchami vědomí," řekl Novinkám mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl. Sanitka ho odvezla na urgentní příjem havířovské nemocnice.

Druhý muž středního věku má poraněnou ruku a podezření na otřes mozku. I jeho sanitka odvezla do nemocnice.

Viník nehody před návštěvníky restaurace prchal a nakonec skočil do potoka. Předtím se zřejmě sám nožem poranil. policie ho zadržela v potoce. "Byl velmi neklidný, měl poranění na horních končetinách, která ale byla zřejmě starší, kvůli jeho stavu jej vyšetří až v nemocnici," doplnil Humpl. Podle policejní mluvčí Zlatuše Viačkové museli policisté záchranářům při ošetřování asistovat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Řidič lady zastavil před restaurací, vešel dovnitř a začal popíjet.

Podle policistů byl muž od krve. Zda to bylo ze zranění po nehodě nebo si některá způsobil nožem, není jasné.

Nyní je v nemocnici pod dozorem policie. Podle svědků byl muž zřejmě opilý. Dechovou zkoušku na alkohol ale vzhledem k jeho stavu nebylo možné provést. V nemocnici mu odeberou krev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám