Hlavní obsah

Muž ze msty najel do domu advokáta a ještě mu pomaloval fasádu

Právo, Patrik Biskup
Klatovy
Aktualizováno

Svérázný akt msty zvolil proti klatovskému advokátovi 32letý muž z Klatovska. V noci na pondělí opakovaně najel vozem do jeho domu v centru města, kde má advokátní kancelář. Pak mu ještě fasádu pomaloval hákovými kříži a dalšími extrémními symboly.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté výtržníka zadrželi a hrozí mu obvinění z trestného činu poškozování cizí věci. Důvodem pomsty může být podle advokáta civilní soudní spor, ve kterém hájil protistranu.

„Šlo ale o banální věc, tuším že to byl rozvod nebo něco podobného. Je to už ale čtyři roky. Toho člověka jsem viděl jednou v životě. Proč si na mě vybíjel vztek až nyní a tímto způsobem, vůbec nechápu,“ uvedl právník.

Že se jednalo o cílený útok, vypověděli náhodní svědci. Muž se jich ptal, zda dům patří právě tomuto advokátovi. Pak viděli, jak s vozidlem citröen dvakrát najel do vchodových dveří.

O tom, jak silný to byl náraz, svědčí i vystřelený airbag. Policisté původně případ šetřili jako dopravní nehodu. Muži na místě uložili blokovou pokutu. Jenže řidič se za několik hodin vrátil s barvou a dílo dokončil.

Reklama

Výběr článků

Načítám