Hlavní obsah

Policie obvinila člena známé rodiny Kočků z uplácení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v sobotu zadržela jednoho člena známé rodiny Kočků, který měl v Praze řídit opilý, uvedl server iDNES. Večer padlo i obvinění. Václava Kočku zastřelil loni hoteliér Bohumír Ďuričko.

Článek

Obviněná osoba podle policie ujížděla policistům v bílém BMW X5. Před jízdou pila alkohol. Poté, co ji policisté dostihli, se je pokusila uplatit.

Pražská policejní mluvčí Novinkám sdělila, že policie kontrolovala řidiče osobního vozidla BMW, který byl pod vlivem alkoholu, ale k jeho jménu se nevyjádřila. Incident se odehrál k ránu v Plzeňské ulici v Praze.

"Při dechová zkoušce byla zjištěna přítomnost alkoholu, řidič pak nabídl policistům jistou finanční částku, čímž se dopustil trestného činu uplácení," uvedla.

Později byl podle mluvčí řidič obviněn ze dvou trestných činů - ohrožení pod vlivem návykové  látky a uplácení. 

Za vraždu Kočky 12,5 roku

Za vraždu Václava Kočky poslal v dubnu 2009 Městský soud v Praze na 12,5 roku do vězení hoteliéra Bohumíra Ďurička. Podle soudu ho zastřelil v restauraci Monarch v Praze loni v říjnu. Na vyhlášení rozsudku se přišly podívat desítky známých rodiny Kočkových. Ďuričko se na místě odvolal proti vině i výši trestu, případ tedy bude řešit i vrchní soud.

Ďuričko si má trest odpykat v nejpřísnějším vězení se zvýšenou ostrahou. Rodičům, dětem a sourozencům zemřelého musí zaplatit celkem 1,55 miliónu korun.

Soud uznal, že Kočka před střelbou napadl Ďurička nejméně jednou ranou pěstí. "Jsme přesvědčeni o tom, že tam k tomu nejméně jednomu úderu došlo. Nicméně nebyl zdaleka tak silný, jak uvádí Ďuričko a jeho přítelkyně,“ uvedla předsedkyně senátu Eva Brazdílková.

Reklama

Výběr článků

Načítám