Hlavní obsah

Jeden mrtvý a pět zraněných po havárii na Náchodsku

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokytník

K tragické dopravní nehodě dvou osobních automobilů, při níž zemřel jeden člověk a tři byli těžce zraněni, došlo v pátek ráno na Náchodsku. Pravděpodobným viníkem nehody, při níž se další dva účastníci zranili lehce, je mladý řidič, který seděl za volantem kradeného auta. Nehoda se stala asi dvacet minut po osmé hodině na konci obce Rokytník u Hronova.

Článek

„Řidič vozu Škoda Favorit jel ve směru na Broumov a zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti při jízdě z kopce ztratil kontrolu nad vozidlem. Nejprve vyjel z vozovky vpravo do příkopu, kde vůz zachytil o pravý břeh. Od něj se auto odrazilo a letělo šikmo do protisměru, kde narazilo do protijedoucí Škody Fabie. Od ní se auto znovu odrazilo zpět na silnici a skončilo otočené na střeše téměř uprostřed vozovky,“ popsala průběh havárie mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Ve favoritu, který předešlé noci někdo ukradl v Broumově, seděli čtyři muži a jedna žena, ve fabii byl pouze řidič. Při karambolu přišel na místě o život jeden ze spolujezdců z favorita, další dva pasažéři utrpěli těžká zranění. Řidič fabie byl rovněž zraněn vážně.

„U nehody zasahovaly sanitní vozy a vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval těžce zraněnou ženu do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Vzhledem k okolnostem policisté nemohli na místě zajistit dechové zkoušky řidičů na alkohol, ale oběma byla lékařem odebrána krev kvůli zjištění, zda některý z nich neřídil opilý nebo pod vlivem jiných omamných látek. Hmotné škody jsou zhruba 60 tisíc korun,“ dodala Prachařová.

Reklama

Výběr článků

Načítám