Hlavní obsah

Drzý zloděj se specializoval na byty, v nichž nájemníci spali

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Kuriózní sérii osmi nočních vloupání do bytů objasnili ostravští kriminalisté. Osmadvacetiletý zloděj se specializoval na byty, ve kterých jejich majitelé spali. V některých případech sebral jenom kabelky a svršky, odložené na chodbě, občas se ale odvážil i dále do pokojů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

O případu informoval ostravský kriminalista Daniel Naivert. "Tato série krádeží nemá na Ostravsku obdoby co se týká mechanismu provedení,“ řekl. Dodal, že zloděj do bytů vnikal přes vstupní dveře za pomoci zednické špachtle. Využíval toho, že řada lidí přes noc své byty nezamyká a mají pouze zabouchnuté dveře.

"Byl dokonce tak drzý, že si v některých případech na chodbě i rozsvítil. V jednom případě dokonce zašel až ke spícímu majiteli bytu a odcizil mu mobilní telefon, který měl položený vedle sebe,“ řekl Naivert. Dodal, že pouze jednou zloděj probudil nájemnici bytu. "Se ženou se potkal na chodbě. Byla tak šokována, že nebyla schopna žádné reakce. Zloděj pak její byt v klidu opustil,“ dodal kriminalista.

Škoda je vyčíslena zatím na 35 tisíc korun, vyšetřování ale stále pokračuje. Kromě osmi bytů se obviněný muž vloupal také dvakrát do sklepních prostor. To se mu nakonec stálo osudným - v jednom ze sklepů si ho totiž všiml jeden z obyvatelů domu, který zavolal policii.

Před policisty se pak zloděj snažil schovat na toaletě, umístěné ve sklepních prostorách. "Svoje zlodějské náčiní se před zadržením pokoušel ukrýt ve splachovací nádržce,“ dodala mluvčí policie Gabriela Holčáková. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám