Hlavní obsah

V ulicích Prahy mimořádně kontroluje řidiče 300 policistů

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až tři stovky policistů se během čtvrtka objeví v ulicích metropole, při mimořádné dopravně bezpečnostní akci. K té pražští policisté přistoupili poté, co se chování řidičů v ulicích hlavního města zhoršilo. Na motoristy si posvítí i shora, využijí k tomu policejní vrtulník.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté kontrolují řidiče na desítkách stanovišť od šesti hodin ráno. „Zaměří se na všechny nejčastější prohřešky řidičů, zejména na jízdu pod vlivem návykové látky nebo nedodržování předepsané rychlosti,“ řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Doplnila, že pozornosti hlídek na osmdesáti stanovištích neuniknou ani řidiči nákladních automobilů. Letecká hlídka se zaměří na nebezpečnou jízdu přes plnou čáru, nebo na nákladní vozy, které vjedou do zakázaných zón.

„Všechny prohřešky budou zaznamenány na kameru, která je umístěna na vrtulníku,“ doplnila Knolová a přidala dva případy z minulého týdne, které byly impulsem k mimořádné akci v ulicích.

V pátek pronásledovali ulicemi města policisté řidiče mazdy, který ujel od dopravní nehody. Za volantem seděl muž se zákazem řízení, dechová zkouška u něj ukázala na více než dvě promile alkoholu v dechu.

„O den později hlídka kontrolovala v Praze 3 hlídka řidiče Škody Felicie. Dechová zkouška u něj naměřila přes tři promile alkoholu v dechu. Řidič ani nevlastnil řidičské oprávnění,“ uzavřela Iva Knolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám