Hlavní obsah

Tři osobní auta skončila pod koly nákladních aut, jeden řidič zemřel

Právo, ren, alf

Hodinu vyprošťovali záchranáři ve středu vážně zraněného mladého řidiče z vraku osobního automobilu u Prlova na Valašsku, který se čelně srazil s kamiónem. Jen půl hodiny nato se srazil další řidič v Napajedlích u Zlína s cisternou. Tragicky skončila podobná nehoda na Orlickoústecku, kde řidič zahynul pod koly kamiónu, protože nezvládl ve vysoké rychlosti vybrat ostrou zatáčku.

Článek

„Řidič osobního vozu jel s největší pravděpodobností nepřiměřenou rychlostí a vjel do protisměru přímo před projíždějící kamión. Byl na místě mrtev,“ upřesnila příčiny nehody mluvčí orlickoústecké policie Eva Sichrová. Nehoda se stala v zatáčce na silnici I/14 mezi Českou Třebovou a Třebovicemi.

V Pardubickém kraji zemřelo od začátku letošního roku při dopravních nehodách dalších osm lidí.

Mladíka vyprošťovali hodinu

Podobné nehody se staly i na Zlínsku. Osobní automobil u Prlova skončil po přetočení v blízkém příkopu u vozovky. Nákladní automobil zůstal podle mluvčího krajských hasičů Iva Mitáčka stát po několika metrech ve svém pruhu.

"Řidič zůstal ve voze zaklíněný v oblasti nohou. Jeho spolujezdkyně byla vytažena ven a předána do péče přivolané posádky zdravotnické záchranné služby. Po ošetření ji zdravotníci odvezli do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci,“ konstatoval mluvčí.

I přes závažná poranění muž uvězněný ve svém voze s hasiči komunikoval. Ti postupně odvalili palubní desku z jeho hrudi a náročným stříháním uvolnili i zdemolované dveře.

"Původní snaha o vytažení vozu zpět na silnici a vytvoření lepšího přístupu k autu se nezdařila, protože při manipulaci trpěl řidič velkou bolestí,“ podotkl Mitáček. Dostat mladíka ze sevření vraku se podařilo profesionálům až po hodině. Poté jej záchranáři převezli do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Nehoda v Napajedlích skončila s vážným zraněním

K další závažné nehodě mezi osobním a nákladním vozem došlo jen o půl hodiny později v Napajedlích na Zlínsku. "Řidič osobního auta se v protisměru čelně střetl s cisternou. Po velmi těžkém nárazu zůstal s vážným zraněním rovněž zaklíněný uvnitř vraku svého vozu,“ podotkl Mitáček.

Tentokrát trvalo vyprošťování půl hodiny. Těžce zraněný muž skončil v péči lékařů zlínské nemocnice. "Dopravní nehoda značně zkomplikovala dopravu na hlavním tahu, která byla zcela uzavřena. V obou směrech se tvořily kolony a další vozy byly odkláněny hlídkami policie na objízdné trasy,“ popsal dopravní situaci mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám