Hlavní obsah

Po oslavě narozenin umlátili jednoho z hostů

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Divokou bitkou skončila v pátek oslava narozenin v jedné z brněnských chatových oblastí nedaleko ulice Podhájí. Po dvoudenním mejdanu tam došlo k rozepři mezi třiačtyřicetiletým mužem a tříčlennou skupinkou jiných hostů z místní bezdomovecké komunity.

Článek

Na konci potyčky zůstal ležet na zemi k smrti zmlácený muž. Policisté už o víkendu zatkli všechny aktéry bitky a soud na ně uvalil vazbu. Policie o případu informovala v úterý.

„Jedná se o dva muže a jednu ženu. Poškozeného napadli údery pěstmi a kopy. Podle dosavadních závěrů vyšetřování se potyčka strhla z banální příčiny, kterou vyprovokovala obviněná žena. Svou roli sehrál i alkohol a to pak stačí málo,“ prohlásil zástupce šéfa jihomoravské mordparty Luděk Blahák.

Po bitce útočníci odešli vyspávat kocovinu do jedné z chatek, kde je také na druhý den policisté našli. Zmláceného muže přenesli jeho kamarádi do jiné chatky v domnění, že jen spí. „Teprve když ráno zjistili, že leží stále stejně a nedýchá, došlo jim, že je mrtvý a zavolali pomoc,“ dodal Blahák.

Celá trojice je obviněna z ublížení na zdraví a pokud je soud uzná vinnými, mohou skončit až na 15 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám