Hlavní obsah

Pitva neodhalila, zda byl nalezený novorozenec zavražděn

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ani pitva jihomoravským kriminalistům nedala odpověď na otázku, zda byl zavražděn novorozenec, jehož ostatky našli dva náhodní chodci v neděli večer v zahrádkářské kolonii poblíž ulice Petra Křivky v Brně - Novém Lískovci. Policie pátrá po matce dítěte.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policejní mluvčí Soňa Svobodová před obrázkem nákupní tašky, v níž byly nalezeny ostatky novorozence.

Článek

„Z výsledků soudní pitvy se nepodařilo prokázat příčinu smrti. Čeká se ještě na další sadu testů a výsledků histologie a toxikologie. Předběžné výsledky genetické expertízy ukazují na chlapecké pohlaví,“ prohlásila jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová.

Práci kriminalistům ztěžuje i fakt, že tělo bylo v pokročilém stádiu rozkladu. Zatím neznámá osoba ho totiž zabalila do červené nákupní tašky a hodila do nepoužívané betonové nádrže na vodu. Taška byla ještě zatížena kameny, aby hned nevyplavala na hladinu.

„Předpokládáme, že tělo bylo ve vodě několik týdnů, možná i měsíců. Dítě zemřelo nejspíš hned několik dnů po porodu,“ řekl zástupce šéfa jihomoravské mordparty Luděk Blahák.

Přiznal, že kvůli velkému časovému odstupu od události bude jen velmi obtížné najít matku nebo případného pachatele činu.

Policisté kromě vyšetřování na místě a spolupráce s gynekology a klinikami prosí o pomoc i veřejnost. „Pokud by někdo na místě zaznamenal pohyb osoby s pevnou červenou nákupní taškou, a to i několik týdnů nazpět, ať se přihlásí na služebně nebo na lince 158,“ řekla Svobodová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám