Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič zatčen v ukradeném autě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Čtveřici zdrogovaných mladíků, kteří se vloupali do dvou obchodů, zatkla policejní hlídka ve Frýdku-Místku. Kriminalisté povedenou partu dopadli v kradeném autě, napěchovaném ukradenými věcmi za desítky tisíc korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V úterý o tom informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. „Protože všichni jevili zámky požití drog, byli předvedeni na obvodní oddělení. U řidiče bylo rozborem moči zjištěno, že užil pervitin,“ řekl mluvčí. Dalším pátráním podle něj policisté zjistili, že kradené byly nejenom věci naložené v autě, ale i automobil samotný. „Vůz byl den předtím ukraden v Orlové,“ řekl.

Všichni muži jsou nyní stíhání za to, že v neděli nejprve vykradli prodejnu na Karvinsku a poté ještě odjeli do Sedliště na Frýdecko-Místecku, kde se vloupali do prodejny zahradní techniky a odcizili tam motorové a elektrické pily, tlakové myčky a také pokladnu s tržbou.

„Zadržení muži jsou podezřelí z trestných činů krádeže, řidič navíc z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jim až tři roky vězení,“ dodal Žurovec. Policie se podle něj navíc domnívá, že toho mají na svědomí více.

Reklama

Výběr článků

Načítám