Hlavní obsah

Z babyboxu v Brně vyzvedli již třetí dítě

Právo, Miroslav Homola
Brno

Již třetí dítě, tentokrát čerstvě narozenou holčičku, vyzvedli z brněnského Babyboxu, který je umístěn v ulici Polní v budově Nemocnice Milosrdných bratří v Brně. Holčička je zdravá, váží téměř tři kila a jakmile to bude možné, půjde do nové rodiny.

Článek

„Dostala od nás prozatímní jméno Natálka“ uvedla primářka novorozeneckého oddělení Ludmila Brázdová. Nemocnice nechce zveřejnit přesný čas nálezu, stejně jako není možné zveřejnit fotografie nalezence.

Vyhřívaná schránka na odložené děti byla v Brně uvedena do provozu v listopadu 2005 jako druhé zařízení v zemi. V červnu 2006 do ní nesla neznámá žena holčičku. Zřejmě se bála manipulace s dvířky boxu a tak na poslední chvíli namísto do babyboxu dala do kanceláře vedle něj a utekla.

"Personál porodnice holčičku pojmenoval Liduška. Adaptivní rodiči si však mohou jméno samozřejmě změnit,“ vysvětlil mluvčí nemocnice Pavel Gejdoš. Již osmiměsíčního chlapce vyzvedli ze schránky u nemocnice v roce 2007. Všechny děti jsou v pořádku.

Reklama

Související články

Matka v Olomouci odložila jednodenní dítě

Jednodenního chlapce, kterého jeho matka odložila, přivezli v pondělí večer kolem 21. hodiny zaměstnanci olomoucké pobočky Fondu ohrožených dětí (FOD) do...

Výběr článků

Načítám