Hlavní obsah

Při závodech veteránů v Hořicích zemřel závodník

Právo, Novinky, Miloslav Fišer, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořice
Aktualizováno

Během závodů motocyklových veteránů v Hořicích na Jičínsku v neděli zahynul rakouský závodník, který nezvládl svůj stroj. Novinkám tuto informaci potvrdila mluvčí jičínských policistů Hana Klečalová. Nehoda se stala před půl pátou odpoledne.

Článek

V závěru jedné z jízd závodu vyjel rakouský jezdec se svým motocyklem Ducati 350 z roku 1967 z lesního úseku do cílové zatáčky, kde v tu chvíli začalo hustě pršet. V dešti nezvládl stroj a v pravotočivé zatáčce vylétl z trati. Zde narazil do levého náspu silnice.

"Jednašedesátiletý závodník z Rakouska nezvládl svůj stroj. V pravotočivé zatáčce nevyrovnal na mokré vozovce smyk a vylétl z trati,“ řekla Novinkám Klečalová. "Po pádu z motocyklu muž utrpěl vážná zranění. Lékaři se jej snažili půl hodiny resuscitovat, ale nakonec zraněním podlehl,“ popsala nehodu mluvčí.

"Trať je špičkově zabezpečená. Máme to potvrzené od profesionálních komisařů. Tento případ byla jezdecká chyba," řekl ČTK pořadatel Martin Sodomek.

Hořický přírodní okruh vede přes město a zčásti i lesem. Na trati se jezdí především známé motocyklové závody 300 zatáček Gustava Havla. Rakušan, který byl velmi zkušený jezdec, měl obrovskou smůlu. V místě, kde havaroval, upadlo více jezdců i větší rychlosti, ale bez vážnějších následků.

Podobná tragická nehoda se stala i v minulém ročníku, kdy zemřel při závodě otec s dcerou. Rok před tím se při ukázkové jízdě historických závodních vozů jednomu autu utrhlo kolo a zasáhlo dvaašedesátiletého diváka do hlavy, který v nemocnici svým zraněním podlehl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám