Hlavní obsah

Dětský tábor u Lipna postihl hromadný průjem, šest dětí v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frymburk

Jihočeští záchranáři zasahovali v noci na sobotu v jednom z dětských táborů v okolí Frymburka na Českokrumlovsku. Jeho vedoucí zdravotníky přivolali kvůli hromadnému průjmovému onemocnění, které postihlo kolektiv 120 dětí od šesti do sedmi let. Šest dětí bylo nakonec hospitalizováno v nemocnicích v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově.

Článek

Po prvotním ošetření byly dvě děti z diagnostických důvodů transportovány na infekční oddělení do Českých Budějovic, osm dětí bylo ke kontrole transportováno do nemocnice v Českém Krumlově na dětské oddělení. Čtyři z nich se v noci vrátily," uvedl šéf jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Dodal, že u ostatních táborníků nebyly příznaky nijak dramatické. Zdravotníci ošetřili v táboře dalších asi deset dětí.

O situaci záchranná služba informovala vedení školy. V pohotovosti byli i další sanitky a hasiči kvůli případnému odvozu více dětí. "Tato opatření naštěstí zůstala preventivními, neboť z informací ředitelství školy vyplynulo, že i tam došlo k výskytu stejných příznaků u řady dětí," dodal šéf jihočeské záchranky.

Podle zdravotníků tak šlo nejspíš o virové onemocnění, které se rozšířilo mezi dětmi už na škole, než třeba o otravu z jídla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám