Hlavní obsah

Policisté znají podobu muže, jenž napadl starostku

Právo, Petr Kozelka
Brno

Jihomoravským policistům se podařilo sestavit přibližnou podobiznu muže, který ve středu napadl starostku Moravan u Brna. Kriminalistům ho při čtvrtečním výslechu popsala sama napadená žena, která z brutálního útoku vyvázla s tržnou ránou na hlavě a s podlitinami.

Foto: Policie ČR, Novinky

Policií zveřejněná podobizna muže

Článek

Nejpravděpodobnějším motivem útoku byla zřejmě snaha starostku zastrašit, aby se nestavěla proti možné výstavbě rodinných domů v obci na lukrativních pozemcích.

„Násilníkem je muž ve věku mezi třiceti a čtyřiceti lety, střední postavy, asi 180 až 190 centimetrů vysoký, krátce střižených vlasů, na hlavě měl kšiltovku s nápisem PPL. Na sobě měl modrou kombinézu rovněž s nápisem PPL. V ruce nesl bílý obchodní balík stejné velkosti jako krabice od bot,“ popsal útočníka policejní mluvčí Bohumil Malášek. Dodal, že muž mluvil česky bez jakéhokoli přízvuku nebo vady řeči.

Útočník vtrhnul do domu starostky ve středu v podvečer. Paralyzérem napadl nejprve ženinu dceru a zetě, pak se pěstmi pustil do samotné starostky. Po útoku utekl směrem k hlavní silnici. Policisté proto žádají všechny případné svědky, aby se ozvali na linku 158.

Rozpolcené zastupitelstvo

Pozemky v Moravanech, které těsně sousedí s Brnem, jsou v hledáčku developerských firem, neboť atraktivní lokalita láká k výstavbě nových domů. Zastupitelstvo obce, která má asi 1 700 obyvatel, je ale rozpolceno a případný prodej pozemků a následná výstavba tak může být ohrožena.

Podle místních stojí za útokem lidé, kteří před lety pozemky jako zemědělskou půdu levně nakoupili a nyní je hodlají za několikanásobně vyšší cenu prodat jako stavení místa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám