Hlavní obsah

Za přivazování syna obojkem půjde žena na osm měsíců do vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Okresní soud v Berouně vyměřil ve čtvrtek osmiměsíční trest ženě, která podle obžaloby svému tříletému synovi nasazovala na krk obojek a přivazovala ho k postýlce. Ženě hrozil až osmiletý trest. Státní zástupce není s verdiktem spokojen a odvolá se.

Článek

Policisté našli loni v bytě ženy při domovní prohlídce tříletého chlapce, který měl obojek na krku a byl přivázaný k dětské postýlce. Spolu s ním tam byla i jeho šestiletá sestra, která se ale mohla volně pohybovat.

"Vyšetřováním bylo zjištěno, že matka týrala pouze svého syna," uvedla dříve mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Původně se spekulovalo také o možnosti, že děti týral i otec. To se ale neprokázalo. Cizinec se podle mluvčí v domácnosti zřejmě ani příliš nezdržoval. Na možné týrání dětí upozornila sousedka, která o tom informovala dětskou lékařku. Díky ní se o případu dozvěděli policisté i pracovníci odboru péče o dítě.

Sourozenci byli matce odebráni z péče a skončili v kladenském dětském domově. Chlapec je tam stále, dívka byla svěřena do výchovy matce obžalované.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám