Hlavní obsah

Muž v pantoflích loupil v pražském Palladiu a hrozil výbušninou

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Banku v obchodním centru Palladium na pražském Náměstí republiky v centru metropole přepadl ve čtvrtek dopoledne zatím neznámý lupič. Obsluze u přepážky hrozil výbušninou. Byly mu vydány desítky tisíc korun, se kterými z banky odešel. Policie po muži, který si pro peníze přišel v pantoflích, pátrá.

Článek

Loupež proběhla v přízemí budovy. "Muž kontaktoval obsluhu u přepážky s tím, že má výbušninu a chce peníze. Ta mu ze strachu o život vydala několik desítek tisíc korun, které si pachatel strčil do oděvu. Hned nato odešel. Událost se naštěstí obešla bez zranění,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policisté v této souvislosti pátrají po muži mezi 35 až 40 lety, silnější postavy a výškou kolem 180 centimetrů. Byl hladce oholen, hnědé kudrnaté vlasy mu sahaly na ramena. Na sobě měl modrobílou kostkovanou košili, světle modré kraťasy a světlé triko s tmavými pruhy.

Pro peníze si došel v pantoflích, v ruce nesl tašku. "Hovoří česky, bez přízvuku. Z banky vyběhl po eskalátorech směrem k obchodnímu domu Kotva, pak zatočil do ulice Na Poříčí. Jakékoliv poznatky mohou svědci sdělit na linku 158,“ doplnila Miklíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám