Hlavní obsah

Přítelkyni často škrtil a fackoval, hrozil jí i smrtí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Peklo udělal 53letý muž z Karviné ze života své 36leté přítelkyni, s níž bydlel v jednom olomouckém domě. Hrubě ji dlouhé měsíce fyzicky napadal a hrozil jí zabitím, jestli to oznámí na polici. Nyní mu hrozí až osm let vězení.

Článek

„Muž svou spolubydlící napadal nejméně od konce loňského roku. Kriminalisté v průběhu vyšetřování zjistili, že násilník ji vždy nejdříve vulgárně nadával a potom ji opakovaně škrtil a fackoval, v několika případech ji udeřil i pěstí. Svým opakovaným násilným jednáním jí způsobil podlitiny a hematomy po celém těle,“ řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Ženu muž zamykal v bytě, bránil jí v telefonních hovorech s blízkými osobami a vyhrožoval jí zabitím a zapálením bytu v případě, že by vše ohlásila na policii. Policejní komisař již násilníka obvinil z trestných činů ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. „Obviněný byl umístěn v policejní cele a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí.

Policisté na Olomoucku evidovali do konce května letošního roku čtyři případy týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě, za celý loňský rok to bylo 14 případů. „Domácí násilí je nejrozšířenější formou násilí vůbec, přičemž do současné doby formou nejméně kontrolovanou a co do své frekvence a závažnosti nejvíce podceňovanou,“ dodala Dolejšová.

Reklama

Výběr článků

Načítám