Hlavní obsah

Policie stíhá muže, který nepomohl tonoucímu kamarádovi

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Muže, který údajně nepomohl svému tonoucímu opilému kamarádovi a spoluzavinil tak jeho smrt, obvinila ostravská policie z trestného činu neposkytnutí pomoci. Událost se stala už v březnu. O obvinění informovala ve středu policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Článek

Případem úmrtí 27letého muže, který se utopil ve vodním kanále nedaleko haldy v Ostravě-Hrabové, se policie zabývá už čtvrt roku. Vyšlo přitom najevo, že jako první do vody spadl obviněný muž a jeho stejně starý kamarád za ním skočil, aby ho zachránil. Tonoucímu se nakonec podařilo dostat na břeh, ale topit se pro změnu začal jeho kamarád.

„Obviněný muž mu ale nechtěl pomoci, ani když viděl, jak se jeho hlava několikrát vynořuje nad hladinu a opět mizí ve vodě,“ uvedla Holčáková.

„Nesnažil se muže ve vodě najít, nepřivolal lékaře ani hasiče. Naopak místo opustil a vrátil se zpět až následující den. Za neposkytnutí pomoci muži hrozí až roční pobyt ve vězení," dodala Holčáková.

Podrobným vyšetřováním policisté zjistili, že oba muži předtím strávili delší dobu v pivnici a v době události byli oba opilí. Topící se muž nakonec zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám