Hlavní obsah

Řidič kamiónu si pro sebe natankoval z firemního účtu za půl miliónu

Novinky, ČTK, Petr Nový
Benešov

Necelý rok stačil podle policie 43letému řidiči, aby si při placení pohonných hmot firemní tankovací kartou pro sebe pořídil naftu za více než půl miliónu korun. Teď ale spadla klec, policisté vychytralého řidiče obvinili ze zpronevěry a hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi.

Článek

Podle policie si zaměstnanec benešovské firmy neoprávněně nakoupil přes 16 tisíc litrů nafty pro sebe. Zaměstnavateli tak způsobil škodu skoro 520 tisíc korun. "Hrozí mu vězení od dvou do osmi let,“ řekla mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

Muž údajně naftu kupoval od listopadu 2007 do září 2008 na čerpacích stanicích v Benešově a Senohrabech. Vozidlo, na které byla vystavena karta, jíž pohonné hmoty platil, prý ale bylo zaparkované v areálu firmy v Benešově. Muž údajně naftu tímto způsobem nakoupil šestašedesátkrát.

Odcizení nafty policii oznámil řidičův zaměstnavatel loni v září. Podezřelý byl obviněn ze zpronevěry. V úterý vyšetřovatel jeho spis postoupil okresnímu státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby.

Reklama

Výběr článků

Načítám