Hlavní obsah

Záhadné úmrtí dvou bratrů ve Stráži vyvolává spekulace

Právo, Jaroslav Švehla
Stráž pod Ralskem

Kriminalisté se snaží vysvětlit úmrtí dvou mladíků, bratrů ve věku 24 a 26 let, jejichž těla nalezl ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku náhodný kolemjdoucí. Policisté pracují stále s několika možnými verzemi, včetně té, která předpokládá násilnou smrt. Hledají proto osoby, které se v uvedené lokalitě během tohoto víkendu zdržovaly.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„I zdánlivé maličkosti mohou pomoci při postupném rozplétání mnoha nejasností v tomto případu,“ vyzývá případné svědky českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že mohou kontaktovat jakékoliv oddělení Policie ČR nebo přímo linku 158.

V souvislosti se smrtí mladíků se ve Stráži pod Ralskem šíří jedna fáma za druhou, protože dvojici znal v městečku proslaveném těžbou uranu snad každý. Kromě vraždy, sebevraždy se objevily i spekulace, že se bratři zabili mezi sebou.

„Když jsem se doslechl, že u kapličky našli dva mrtvé bratry okolo třiceti let, hned jsem tušil o koho jde. Ti dva byli neustále spolu,“ říká mladý muž postávající u autobusové zastávky. Zámecký vrch byl údajně vyhledávaným místem, kde spolu popíjeli alkohol.

Na jedné lavičce u kapličky na zámeckém vrchu, kde byla těla nalezena, se objevily dvě kytice karafiátů. Včera okolo poledne je tam spolu s rukou napsaným smutečním oznámením položila matka zesnulých mladíků.

„Nechápu, kdo to mohl udělat. Rosťa byl epileptik a Míra bral prášky, oba byli v invalidním důchodu, nikdy by nikomu neublížili,“ řekla zdrcená matka, která je přesvědčená, že její syny někdo zavraždil. „Ani nevím, jak zemřeli, kriminalisté mi řekli, že nůž i střelnou zbraň už vyloučili. Prý měli ale spoustu modřin,“ říká roztřeseným hlasem žena.

Bližší podrobnosti k případu do doby, než budou známy výsledky soudní pitvy, policie nezveřejní.

Reklama

Výběr článků

Načítám