Hlavní obsah

Žena ze Strakonicka krutě týrala své dvě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie podezřívá jedenatřicetiletou ženu ze Strakonicka, že několik let týrala své dvě děti. Měla je bez důvodu tvrdě bít a trestat. Děti měly modřiny a podlitiny na celém těle. Hrozí jí dva až osm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Kriminalisté ženu stíhají pro podezření z týrání svěřené osoby. Informovala o tom mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Kruté zacházení s dětmi se prý odehrávalo na různých místech v Česku, kde rodina právě bydlela. Teprve až na Strakonicku, kam se matka s dětmi přestěhovala, se na údajné týrání přišlo.

"Matka je opakovaně, bezdůvodně trestala, křičela na ně, sprostě jim nadávala, neadekvátně je bila a nedávala jim řádně najíst," uvedla mluvčí.

Týrané děti jsou nyní u své babičky. Policie dostala podnět k vyšetřování ze základní školy. Vzhledem ke věku dětí nebude k případu sdělovat další informace.

Podobné případy nejsou výjimečné

Až osm let vězení hrozí matce dvou dětí z Berouna za kruté zacházení s tříletým synem. Policisté jej při loňské domovní prohlídce našli s obojkem na krku a přivázaného k dětské postýlce. Obojek mu měla matka údajně nasazovat opakovaně.

Před soudem ve Vyškově stojí pěstouni ze Slavkova u Brna. Podle obžaloby údajně týrali léta čtyři z 15 dětí, které měli ve své péči. Děti s různým postižením prý fyzicky i psychicky týrali, vulgárně jim nadávali, bili je a vyhrožovali jim návratem do ústavu, když to prozradí. Hrozí jim až osmileté vězení. Soud zatím verdikt nevynesl.

Snad nejznámější případ brutálního zacházení s dětmi je takzvaná kuřimská kauza. Dva týraní chlapci žili se svou rozvedenou matkou. Žena, její sestra a známí je od léta 2006 do května 2007 prý na různých místech zavírali do klecí, bili, řezali, topili a pálili cigaretovými nedopalky. Cílem bylo vytvořit z nich lidi se zlomenou vůlí, připravené na slovo poslechnout jakékoli rozkazy.

Matce chlapců uložil soud devět let vězení, její sestře deset let. Další čtyři aktéři kauzy dostali pět a sedm let. Všichni jsou již ve vězení. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám