Hlavní obsah

Opilec za volantem obviněn, kradeným vozem zabil ženu v mikrobusu

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Z celkem čtyř trestných činů, včetně obecného ohrožení, byl v neděli obviněn 29letý řidič zeleného volkswagenu, který v sobotu v opilosti zavinil kradeným vozidlem dopravní nehodu. Při své jízdě se na křižovatce u Damic na Karlovarsku na silnici mezi Ostrovem a Kláštercem nad Ohří střetl s mikrobusem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nehoda osobního vozu a autobusu na Karlovarsku

Článek

V mikrobusu, který s patnácti dospělými a pěti dětmi mířil z Perninku do Prahy na divadelní představení, na místě zahynula starší žena a dalších osmnáct lidí bylo po nehodě s nejrůznějšími zraněními převezeno do nemocnic v Karlových Varech a v Ostrově.

Jeden mrtvý na místě

„Jedna žena byla na místě nehody mrtvá,“ uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta. „Mezi zraněnými bylo všech pět dětí,“ pokračoval. „Zranění utrpěla posádka mikrobusu různá, jednalo se o lehká až středně těžká zranění,“ dodal Hutta. Pro třináctiletou Adélku, které se pod mikrobusem zaklínila ruka a hasiči ji z plechů vystříhali, musel dokonce přiletět záchranářský vrtulník z nemocnice v Ústí nad Labem.

„V péči nemocnice zůstali čtyři zranění, přičemž další zraněné z nehody u Damic jsme ošetřili už v sobotu ambulantně a pustili do domácího léčení,“ uvedla v neděli odpoledne mluvčí karlovarské nemocnice Zdeňka Marková.

V nemocnici i posádka auta

„Jedná se o dvě ženy ve věku 50 a 54 let se středně těžkými zraněními, tedy zlomenými žebry a tržnými ranami na hlavě,“ uvedla Marková s tím, že obě ženy jsou ve stabilizovaném stavu mimo ohrožení života.

V karlovarské nemocnici zůstala také dvojčlenná osádka zeleného volkswagenu. „Otřes mozku a mnohačetné zlomeniny utrpěl 29letý řidič vozidla, ale v ohrožení života není. Jeho 28letý spolujezdec byl převezen na traumatologii,“ dodala Marková s tím, že ani tento pacient není v ohrožení života.

Řidič byl obviněn z trestných činů obecného ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení bez řidičského oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci.
mluvčí policie Zdeňka Papežová

Policie už stačila v sobotu mladého řidiče obvinit. „Řidič, který způsobil dopravní nehodu u obce Damice na Karlovarsku, byl obviněn z trestných činů obecného ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení bez řidičského oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci. Bude podán návrh na vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí karlovarské policie Zdeňka Papežová.

Ta hned po nehodě informovala, že řidič neměl řidičské oprávnění a řídil odcizené vozidlo. V krvi mu bylo zjištěno 1,19 promile alkoholu.

Podle svědků narazil řidič zeleného volkswagenu do mikrobusu zprava z vedlejší silnice vedoucí z Damic. Po nehodě skončil mikrobus na boku v příkopě čelem v protisměru své jízdy. Zelený volkswagen zůstal stát uprostřed křižovatky rovněž obráceně, než původně jel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám