Hlavní obsah

Na mítincích ČSSD nic nenasvědčovalo extrémismu, říká policejní prezident

– Praha • Aktualizováno
Novinky, alt

Policejní prezident Oldřich Martinů řekl, že policejní přítomnost na mítincích ČSSD, kde nespokojení lidé házeli po představitelích strany vajíčka, byla adekvátní. V České televizi uvedl, že policie o protestu, který se začal tvořit na komunitní síti Facebook, věděla už od začátku.

Článek

Podle něj ale nic nenasvědčovalo tomu, že by se tito lidé plánovali použít zbraně, například nože. "Vajíčko sice taky může způsobit újmu na zdraví, ale ta opatření byla adekvátní," řekl Martinů.

ČSSD žádala ještě před akcí na pražském Andělu premiéra Jana Fischera, aby na mítincích bylo lepší zajištění, ten žádost dal ministru vnitra a policejní prezídium rozhodlo, že policejní ochranu posilovat nebude a pouze stáhne do místa mítinku běžné hlídky.

Ministr vnitra Martin Pecina po pražské kanonádě řekl, že chování lidí, kteří mítinky narušují připomíná chování nacistů. "To, co jsem shlédl v televizi, to skutečně v pořádku není, to principiálně nacistické napadání, nacistické rozhánění mítinků legitimní politické strany," reagoval v ČT. [celá zpráva]

Na předvolebních akcích ČSSD házeli lidé vajíčka v minulých dnech, akce vyvrcholila ve středu na pražském Andělu, kde představitelé strany schytali stovku vajíček. Ačkoliv předtím se snažili organizátoři i policie proti útočníkům zasahovat, na Andělu zásah vzdali a nechali lidi házet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám