Hlavní obsah

Muže srazil vlak, lékař mu pomoci nemohl

Právo, Novinky, Petr nový, Anna Bortlíčková
Třinec
Aktualizováno

Tragický konec měl v sobotu odpoledne střet vlaku s mladým mužem na Frýdecko-Místecku. Muž utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Případ vyšetřují policisté. Podobný případ se stal také v noci na neděli v Kopřivnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Severomoravští záchranáři byli k neštěstí přivoláni před půl čtvrtou. Na dispečink byl ohlášen střet vlaku s chodcem v Bystřici u Třince. Na místo vyjela lékařská posádka, která našla tělo muže pod vlakovou soupravou.

„Postižený ve věku sedmatřicet let utrpěl rozsáhlé poranění hlavy a mozku, také končetin. Zranění byla neslučitelná se životem a muž jim podlehl ještě před příjezdem záchranářů,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Okolnosti smrti muže nyní vyšetřují policisté.

Další mrtvý na železnici v Kopřivnici

Pod koly osobního vlaku zemřel v neděli nad ránem i 19letý mladík u nákladového nádraží v Kopřivnici na Novojičínsku. Policii byla tragická nehoda nahlášena po čtvrté hodině ráno.

„Podle výpovědi strojvedoucího měl mladík sedět v kolejišti a strojvedoucí už bohužel nestačil střetu zabránit. Mladík byl na místě mrtev,“ řekl Právu mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík. Dodal, že příčinu a okolnosti nehody, včetně důvodu, proč se mladík nacházel v kolejišti, policie šetří.

„Jednou z možností je nešťastná náhoda, nebo že tam usnul, nebo sebevražda,“ doplnil Tomšík s tím, že byla nařízena soudní pitva, která určí, zda mladík byl či nebyl pod vlivem nějaké návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám