Hlavní obsah

Pachatel v masce ortodoxního žida přepadl banku v Čestlicích

– Čestlice u Prahy

Neznámý ozbrojený muž převlečený za ortodoxního žida přepadl v pátek v Čestlicích u Prahy zaměstnance bezpečnostní agentury a uloupil více než půl miliónu korun. V kufru s penězi však explodovalo zařízení pro ochranu bankovek, peníze znehodnotilo a pachatel se zavazadla zbavil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Podle sdělení policie je pachatel loupeže stále na útěku.

Článek

"V kufru byla barva, která se nedá smýt, policisté proto předpokládají, že lupič a jeho komplic mohou být od barvy stále ušpiněni," sdělila v sobotu středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Policie po pachatelích ovšem stále pátrá.

Podle Budské se přepadení odehrálo kolem 22. hodiny před obchodním domem Hypernova. Pachatel ve věku 35 až 40 let, který byl převlečen za ortodoxního žida, namířil na pracovníka bezpečnostní agentury zřejmě poloautomatickou pistoli a sebral mu kufr s penězi. Pak nastoupil do Škody Superb a spolu s dalším mužem odjeli.

Muž byl podle policie věrně maskován jako žid. Měří asi 190 centimetrů, je střední postavy. Má tmavé oči a měl tmavé dioptrické brýle. Podle Budské hovořil hlubokým změněným hlasem.

Výbuch podle Budské velmi znečistil interiér vozu. "Dá se předpokládat, že pachatelé budou stále potřísněni buď červenou, nebo oranžovou barvou," podotkla Budská. Lupiči vyhodili kufr s poškozenými bankovkami asi 300 metrů od místa činu a v Praze-Hájích auto zapálili.

Policisté monitorovali jízdu maskovaného lupiče na bezpečnostních kamerách, ale zatím se jim nepodařilo pachatele dopadnout. Případní svědci mohou policii informovat na telefonním čísle 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám