Hlavní obsah

Podle dětí kousl chlapce v mateřské školce had, lékaři to vidí jinak

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Na pomoc do mateřské školy v Praze vyjížděli v pátek dopoledne záchranáři. Přivoláni byli k pětiletému chlapci, který měl drobné poranění na ruce. Bylo podezření, že mohl chlapce uštknout had. Alespoň to tvrdily ostatní děti. Podle zdravotníků neměl malý pacient při převozu do nemocnice v Krči žádné vážnější zdravotní problémy.

Článek

Podle mluvčí záchranné služby Jiřiny Ernestové zatím není jasné, zda se skutečně jednalo o hada. Zvíře údajně viděly pouze ostatní děti, které si s chlapcem hrály. Lékaři informaci o hadovi nepotvrdili, přesto vzali chlapci krev a provedou nezbytné testy.

"Dítě jsme s nepatrným kousnutím na ruce převezli do krčské nemocnice," uvedla Ernestová s tím, že na specializovaném oddělení se podrobí krevním testům. Z nich teprve lékaři určí, zda bylo dítě uštknuto, případně jakým druhem hada.

Mluvčí krčské nemocnice Martina Štanclová nedokázala k případu zatím nic bližšího sdělit. "Mohu jen říci, že na uštknutí hadem za poslední roky nezemřelo žádné dítě, v takových případech je velmi dobrá prognóza," uvedla.

Proti verzi o hadovi hraje i páteční deštivé počasí. Plazi se venku vyskytují většinou jen když je teplo. Jsou plaší, útočí jen pokud se cítí ohroženi.

Reklama

Výběr článků

Načítám